This makes me smileBilder fra tidenes beste opplevelse. Jeg savner løvene mine, og elsker å tenke tilbake på minnene.I miss you South-Africa

Det finnes ikke ord på hvor mye jeg savner Sør-Afrika, jeg hører hjemme der. Jeg innser at jeg har vært forferdelig dårlig på å legge ut bilder av turen her på bloggen, spesielt med tanke på at jeg tok flere tusen bilder der borte. Derfor slenger jeg med noen bilder i dette innlegget. Hele atmosfæren i Afrika er helt fantastisk, jeg er forelsket. Jeg drømmer om å dra tilbake, men kan dessverre ikke bruke opp pengene mine på kun "unyttige" eventyr. Jeg har prøvd å være smart nok til å forstå at jeg må tenke på framtiden, og pengene faller ikke i fanget på meg. Kun lek og morro uten utdanning kommer jeg ikke særlig langt med, og det er på tide og i hvert fall starte litt med studiene selv om jeg ikke aner hva jeg skal ende opp som.

MEN så oppdaget jeg det mest perfekte av det perfekte. Gateway college tilbyr studier for 4 måneder i Cape Town i Sør-Afrika! Der kan man bo i villaer med høy standard, bli kjent med nye mennesker samtidig som man studerer rett ved stranden i en storby, oppleve utrolig mange spennende ting Cape Town og Sør-Afrika har å tilby, og rett og slett ha det rått! Jeg har bare en tanke; Jeg SKAL. Dette er neste mål, flytte til Cape Town for 4 måneder fra og med Høst 2014. Jeg lengter tilbake til Afrika.  
Pride

Disse to kjempene var de aller største løvene i farmen, og de ble kalt jaktløvene. De er plassert rundt et område hvor det ofte har blitt stjelt på åkrene, sånn at ingen skal tørre å nærme seg. Jeg ville i hvert fall ikke tatt sjansen på å prøvd meg, for disse her var svææære. Likevel utrolig nydelige skapninger! Så majestetisk, what a pride.

 

African style

  

Når du skal jobbe med løver eller andre ville dyr, burde du helst kle deg i farger som er lik naturen. Dyrene kan bli påvirket av diverse sterke farger, og insekter blir også tiltrukket lettere. Jeg for min del elsket å kle meg i typiske kamuflasje farger, så det var i hvert fall ikke et problem! Det er ikke hver dag man kler seg slik, så jeg syns det var morsomt. Man blir i tillegg utrolig skitten hver dag, så man burde i hvert fall ikke kle seg i de dyreste og fineste klærne man har, hehe.

Wild at heart
Herregud jeg savner å være omringet av ville dyr. Jeg savner å ligge på bakken i gjørma sammen med "flokken" min, uten noen bekymringer om å bli skitten eller være redd for hvordan man ser ut. Jeg savner å bli bitt og kloret ihjel av de små jævlene dagen lang, og bare leke og kose med de herlige skapningene. Jeg savner Sør-Afrika! Take me back.

The CubsHelt siden jeg så filmen "løvenes konge" som liten, har løver vært favoritt dyrene. Det har alltid vært en drøm å få kose med en så vakker skapning som en løve, men kun en fantasi jeg aldri trodde var mulig kunne skje på ordentlig. Løvene bodde jo i det ville Afrika, en helt annen verdensdel enn hvor jeg befant meg. Det fantes jo alltids dyreparker, og der hadde jeg vært uten særlig oppnåelse med å komme nært på dyrene. 

Det var kun en fantasi helt til jeg oppdaget organisasjonen goxplore! De kunne faktisk gjøre det mulig å jobbe med disse fantastiske dyrene over en periode. Det var ikke et spørsmål engang etter jeg så prosjektet før jeg meldte meg på! Dette var noe jeg skulle oppleve før jeg en gang dør.

Når man ser cubsa for første gang vil man kose med dem døgnet rundt, men når du først blir kjent med dem er de noen små jævler for å være ærlig. Alle har hver sin personlighet, og noen er mer rampete enn andre. Til tross for uendelig mange kloremerker og en stk blå pupp, har de vært de skjønneste skapningene å være med. Jeg elsker dem hver og en.

Som generell dyreelsker har det vært den beste opplevelsen så langt i livet mitt!  Det er en reise som ikke kan sammenlignes med noe annet.

Wildlife Volunteer South Africa
For en ubeskrivelig fantastisk opplevelse! Har akkurat kommet hjem fra Sør-Afrika hvor jeg har jobbet som frivillig med løver, tigre og andre ville dyr. Jeg bestilte reisen via  Goxplore og Kilroy, og wops så var jeg on the wild side i Sør-Afrika! Goxplore tilbyr mange forskjellige turer eller prosjekter hvor man kan reise å jobbe som frivillig rundt i verden, og du får kjempe god veiledning og service før avreise. Det er så mange muligheter! Jeg klarer ikke vente til neste reise, for dette var virkelig minner for livet. 

Jeg dro til farmen som heter Predator Adventure Farm, eller "Letsatsi La Africa". Jeg hadde ikke hørt mye om denne farmen fordi den er lite omtalt siden de ganske nylig har startet med Volunteering, men det gjorde bare opplevelsen enda bedre enn forventningene! Farmen er en egen business som eier et stort antall ville dyr, og den er kjempe stor. De har kjempe flinke ansatte som hjelper til for at dyrene skal ha det best mulig, og dyrene blir kun solgt til trofaste eiere eller store flotte "Zoo'er". Dette reiser sjefen for farmen rundt å sjekker personlig, slik at dyrene ikke havner i feil hender. Står også litt mer fakta om farmen på goxplore sine nettsider.

Det er veldig varierte arbeidsoppgaver, og noe av det man får gjøre er veldig spontant. Hvis man skal gjøre en jobb innenfor de store løvenes inngjering må man gå inn sammen med dem. Det kuleste jeg opplevde var å gå inn i buret til 10 tenårings tigre, hvor jeg gikk ved siden av dem. Tigre og løver er veldig forskjellige. En løve er ikke like farlig å gå inn til fordi den er lat og vil ikke prøve seg like lett. En tiger derimot vil prøve seg på deg uansett og derfor får man ikke lov å gå inn til de aller største tigrene fordi de er så farlige. Likevel må man alltid huske at alle dyrene er VILLE og ikke tam! Så det er mange forhåndsregler. 

Det var ikke bare tigre og løver der! Det var både Leoparder, Geoparder, Jaguarer, Hyener, Caracals, Ulver, Antilope babyer, Wild dogs, Mirrycats, Vortesvin, Aper, Fugler og en del andre vanlige gårdsdyr. Det var også cubs i alle aldere man fikk kose med når du måtte ønske! Ikke nok med det så har de også egen "safari" med Giraffer, Buffalo, Sebra, Struts, Antiloper og flere dyr jeg ikke husker navnet på.

Dette har absolutt vært en drøm i oppfyllelse, og noe å anbefale til alle som elsker dyr og nye eventyr!