The CubsHelt siden jeg så filmen "løvenes konge" som liten, har løver vært favoritt dyrene. Det har alltid vært en drøm å få kose med en så vakker skapning som en løve, men kun en fantasi jeg aldri trodde var mulig kunne skje på ordentlig. Løvene bodde jo i det ville Afrika, en helt annen verdensdel enn hvor jeg befant meg. Det fantes jo alltids dyreparker, og der hadde jeg vært uten særlig oppnåelse med å komme nært på dyrene. 

Det var kun en fantasi helt til jeg oppdaget organisasjonen goxplore! De kunne faktisk gjøre det mulig å jobbe med disse fantastiske dyrene over en periode. Det var ikke et spørsmål engang etter jeg så prosjektet før jeg meldte meg på! Dette var noe jeg skulle oppleve før jeg en gang dør.

Når man ser cubsa for første gang vil man kose med dem døgnet rundt, men når du først blir kjent med dem er de noen små jævler for å være ærlig. Alle har hver sin personlighet, og noen er mer rampete enn andre. Til tross for uendelig mange kloremerker og en stk blå pupp, har de vært de skjønneste skapningene å være med. Jeg elsker dem hver og en.

Som generell dyreelsker har det vært den beste opplevelsen så langt i livet mitt!  Det er en reise som ikke kan sammenlignes med noe annet.

Wildlife Volunteer South Africa
For en ubeskrivelig fantastisk opplevelse! Har akkurat kommet hjem fra Sør-Afrika hvor jeg har jobbet som frivillig med løver, tigre og andre ville dyr. Jeg bestilte reisen via  Goxplore og Kilroy, og wops så var jeg on the wild side i Sør-Afrika! Goxplore tilbyr mange forskjellige turer eller prosjekter hvor man kan reise å jobbe som frivillig rundt i verden, og du får kjempe god veiledning og service før avreise. Det er så mange muligheter! Jeg klarer ikke vente til neste reise, for dette var virkelig minner for livet. 

Jeg dro til farmen som heter Predator Adventure Farm, eller "Letsatsi La Africa". Jeg hadde ikke hørt mye om denne farmen fordi den er lite omtalt siden de ganske nylig har startet med Volunteering, men det gjorde bare opplevelsen enda bedre enn forventningene! Farmen er en egen business som eier et stort antall ville dyr, og den er kjempe stor. De har kjempe flinke ansatte som hjelper til for at dyrene skal ha det best mulig, og dyrene blir kun solgt til trofaste eiere eller store flotte "Zoo'er". Dette reiser sjefen for farmen rundt å sjekker personlig, slik at dyrene ikke havner i feil hender. Står også litt mer fakta om farmen på goxplore sine nettsider.

Det er veldig varierte arbeidsoppgaver, og noe av det man får gjøre er veldig spontant. Hvis man skal gjøre en jobb innenfor de store løvenes inngjering må man gå inn sammen med dem. Det kuleste jeg opplevde var å gå inn i buret til 10 tenårings tigre, hvor jeg gikk ved siden av dem. Tigre og løver er veldig forskjellige. En løve er ikke like farlig å gå inn til fordi den er lat og vil ikke prøve seg like lett. En tiger derimot vil prøve seg på deg uansett og derfor får man ikke lov å gå inn til de aller største tigrene fordi de er så farlige. Likevel må man alltid huske at alle dyrene er VILLE og ikke tam! Så det er mange forhåndsregler. 

Det var ikke bare tigre og løver der! Det var både Leoparder, Geoparder, Jaguarer, Hyener, Caracals, Ulver, Antilope babyer, Wild dogs, Mirrycats, Vortesvin, Aper, Fugler og en del andre vanlige gårdsdyr. Det var også cubs i alle aldere man fikk kose med når du måtte ønske! Ikke nok med det så har de også egen "safari" med Giraffer, Buffalo, Sebra, Struts, Antiloper og flere dyr jeg ikke husker navnet på.

Dette har absolutt vært en drøm i oppfyllelse, og noe å anbefale til alle som elsker dyr og nye eventyr!