Garden Route Game Lodge
Føler meg priviligert som fikk lov å overnatte på dette nydelige hotellet fra lørdag til søndag! Her fikk jeg være med på en kveldssafari og en morgensafari, i tillegg til at vi fikk servert tidenes middagsbufe og frokostbufe. Jeg spiste struts til middag! Det smakte en blanding av kylling og biff, og skal være veldig proteinrikt. Var faktisk veldig godt. Savner hotellet allerede, var så fint at jeg bare måtte legge ut bilder av det. Love it.

 

Cape AgulhasEt av mange stoppesteder på helgens roadtrip var "Cape Agulhas", som er Afrikas sørligste punkt. Deretter dro vi videre til en utrolig nydelig strand med forskjellige huler langs bergene, og vi spottet til og med et par ville delfiner langs vannkanten. Utrolig fint landskap og fikk tatt en del fine bilder! Her er noen av dem.

 

Once the sand of Africa gets in your shoes, it will always lead you backDenne turen har jeg ventet så lenge på! Hele helga har klassen vært på roadtrip med forskjellige stoppesteder hvor vi har opplevd utrolig mye forskjellig, men best av alt, safari!
Vi har blant annet stoppet for å se ville pingviner, hvaler, flott landskap og overnatta på tidenes backpacker surfe-hostell. Vi har vært på det sørligste punktet i afrika hvor Indiahavet krysser Atlanterhavet, deretter gått tur i stilige huler langs en nydelig strand og klatra opp i et av de eldste fyrtårna som holder til.

Dagene har vært utrolig lange og innholdsrike, og de beste dagene av alle var lørdag og søndag hvor vi fikk dra på skikkelig safari. Vi bodde på tidenes flotteste plass i tidenes fineste hytter! Landskapet er utrolig og jeg skal lage flere innlegg med bilder fra turen. Tatt waaay too many pictures.

Afrika gir meg så utrolig mange herlige følelser, og jeg setter utrolig stor pris på at jeg endelig er tilbake! Denne gruppa er også den siste gruppa i Gateway College som får lov å reise til selve Cape Town, så jeg føler meg veldig heldig. Stay tuned!

  

Her bor jeg!

Slenger med et par bilder av leiligheten jeg bor i, slik at dere hjemme får se hvordan det ser ut her. Bildene er redigert i svarthvit, kun fordi dere ikke skal kunne se alt rotet vårt like lett haha. Så her bor altså jeg med mine roomates; Miriam, Kristina, Maria, Åsmund og Even!Leiligheten er veldig stor og fin med god standard! Vi har tre soverom til sammen, og to bad. Jeg og miriam har vært så heldige å få bo på det største soverommet som har det største klesskapet og eget bad, vi har til og med en egen dobbeltseng hver.

Vi lever godt og under trygge omstendigheter! Vi må gjennom tre forskjellige porter som krever forskjellige nøkler for å komme oss inn i leiligheten så vi trenger ikke bekymre oss over å få innbrudd så enkelt. Det tar også kun 20 minutter å gå til skolen, ellers går det buss rett utenfor huset så det er lett å komme seg fram og tilbake.

Jeg er kjempe fornøyd med kjøpet og kommer til å stortrives her framover! 

 

Fjelltur til Lions Head!

I går fylte jeg hele 20 år her i selveste Cape Town! Litt rart og ikke ha familie og nære venner nært meg på bursdagen min, men bor sammen med en herlig gjeng så dagen ble super likevel. Tilbrakte dagen på klassetur opp Lions Head som er en fjelltopp med utsikt fra alle kanter over hele Cape Town! Helt fantastisk på toppen, men veldig bratt og kjempe skummelt med tanke på høydeskrekken min. Måtte klatre flere plasser på eget ansvar og var helt skjelven da jeg endelig kom fram.

Turen er ikke kjempe lang, men som sagt bratt og tung så vi brukte rundt en time opp. Var helt magisk å stå på kanten å skue ut over byen, og bildene ble kjempe bra! Bloggen endrer fortsatt kvaliteten på fargene så bildene ser litt tammere ut enn det de faktisk er, irriterende men men. 

Ellers på dagen min fikk jeg bursdags kake med lys på døra, bursdagsang på toppen av Lions Head og god middag og cocktails senere på kvelden! Storkoser meg masse og er blitt helt forelska i plassen.

 

Robben Island 

Dagen i går ble tilbrakt på klassetur til Robben Island! Den historiske fengselsøya hvor blant annet frihetsforkjemperen Nelson Mandela har sonet. Det var utrolig spennende og jeg har vært en av de heldige som ble guidet rundt av en tidligere fange derfra! Om ikke lenge har de fleste av dem blitt for gamle og gått bort. 

 

Det å høre historien og synspunktet fra en som har vært der er utrolig lærerikt og sterkt, og det var interresant å se hvor positiv vår guide var da han fortalte hele situasjonen. Han var litt av et forbilde. 

 

 

Shopping at Canal Walk
Da vi fant ut at de fleste av oss hadde pakka for dårlig klær i forhold til hvordan temperaturen er for tiden, bestemte vi oss for å dra på shopping.
 

Vi fikk høre at et av Afrikas største kjøpesentre var i nærheten, og da var det egentlig ikke et spørsmål engang om hvor vi ville dra. "Canal Walk" heter senteret, og det var som å være i himmelen. Plassen har ALT. Jeg kjøpte noe i hver eneste butikk jeg dro innom, og prisene er BILLIGE. Til og med de dyre merkevarene er mye billigere der. Tror det er mellom 4-500 butikker, så vi fikk såvidt med oss en brøkdel av senteret på den tiden vi hadde.

 

Ble ikke sinnsykt bra bilder, tok kun med goproen, men de får duge! Har fått utrolig mye bra for pengene, og kjøpte stort sett kun ting jeg trengte (hehe). Blir definitivt flere turer til Canal Walk! 

Stranda mi!

Ble studering på stranda etter skolen i dag! Har allerede begynt på min andre uke med forelesning her borte, tiden går så sinnsykt fort. Utrolig herlig plass å studere på, fins ikke grenser på hva  man kan finne på! Cape Town er fantastisk.

En vanlig hverdag her borte er forelesning fra 09:00-12:00/13:00, etter det kan vi gjøre akkurat hva vi vil. Tar oss ca 15-20 min å gå til skolen, ellers er det kjempe billig med vanlig taxi eller buss. Er også mulig å hoppe på det vi kaller for en "kakkerlakk taxi" som er en slags minibuss som stopper tilfeldige plasser å plukker opp folk for kun 6 norske kroner ca! Trygt og helt sinnsykt billig. 

Det er fortsatt bare vår her, så ganske kjølig vind og kaldt om kveldene! Men det nærmer seg sommer så det blir heldigvis varmere om ikke lenge. Ser for meg at jeg kommer til å bo på denne stranda framover, elsker den. Er egentlig dobbel så sterke å fine farger på bildene, men bloggen forandrer tydeligvis fargene på bildene? Vet ikke hvorfor. Har det utrolig koselig her i hvert fall! Stay tuned for more pics.

 

Berusa sykkeltur!

 

I dag dro klassen på sykkeltur fra vingård til vingård i et utrolig fint landskap ute på landet! Fikk smake på en god del forskjellig vin på forskjellige vingårder, så spiste vi lunsj i en utrolig koselig landsby. Var helt fantastiske omgivelser å sykle i, og til tross for at jeg har blitt forkjøla var turen helt perfekt. Slenger med et bildedryss!

Det gode liv i Cape Town!


Endelig slått meg til ro i denne sinnsyke byen! Kommer aldri til å bli lei av den vakre utsikten uansett hvor jeg snur meg. Har vært litt vanskelig å få tak i internett, men det blir bedre etter hvert. Leiligheten jeg og mine 5 andre roomies bor i er kjempe fin! Legger ut bilder av den senere.

Hadde min første skoledag idag, og det var rett i lesinga! Er ikke akkurat lite eller veldig lett stoff som må leses, så får bare henge i å være effektiv. Gleder meg helt villt til alle turene og opplevelsene som er i vente! Regner med det blir en hau med bilder her med tiden hvis det ikke blir alt for dyrt med internett. Har foreløpig kun knipsa et par bilder med gopro-kameraet, men skal få til å bruke det andre også for å få et par kvalitetsbilder.

Stay tuned :-)

reisefeber, pakket og klar!Jeg kan ikke tro at dette er min siste dag i lille Bodø på hele fire måneder! Kofferten er nesten ferdig pakka og jeg har sørget for å kapre med meg det beste kamerautstyret til reisen! Skal love at så lenge internett strekker til blir det en hau med bilder til bloggen. Gleder meg som en liten unge nå og merker på kroppen at det har skjedd så mye på en gang i det siste at den har bestemt seg for å gi meg feber rett før avreise. For første gang kan jeg si at jeg har fått fysisk reisefeber. Det går forhåpentligvis over når jeg endelig kan slappe av å se fram til å ankomme Sør-Afrika. Selve reisen i totalt tar ca 24 timer, så jeg reiser i morgen tidlig og kommer fram på fredag. Nå er jeg så spent! Neste gang jeg gir lyd fra meg befinner jeg meg i herlige Cape Town! Peace out.